dissabte, 23 de novembre del 2013

Acció reivindicativa/reflexiva del 30 novembre

"Vols seguir passant pel Tub?"

Es realitzarà el 30 de Novembre (matí i tarda) al punt de trobada de la Rambla de Girona.

 OBJECTIUS:


  1. Fer reflexionar de forma simbòlica i lúdica la situació que vivim actualment (lleis injustes, corrupció, ecosistema, retallades serveis públics, economia, bancs…).
  2. Fer prendre consciència d’una forma ràpida i visual que totes aquestes situacions afecten a cada persona d’una forma ben directa.
  3. Fer conscients a les persones que cadascú de nosaltres té un paper actiu en què aquestes situacions continuïn així o que siguin diferents.
  4. Fer difusió d’accions i associacions o entitats que ja estan iniciant canvis alternatius a aquestes situacions comentades.
  5. Fer difusió de la campanya “Construïm la República Catalana del 99%” i de la importància d’adherir-se i participar al Procés Constituent de Girona.


DESCRIPCIÓ DE L’ACCIÓ:


S’ha pensat una acció molt visual i alhora divertida per a captar l’atenció de grans i petits que un dissabte el matí trobarem passejant pel centre de Girona. La idea de l’Anna la vam trobar també molt simbòlica d’aquesta inconsciència de que tots i totes estem passant pel mateix “tub” i ens quedem força igual!... un tub que no hem escollit, que ens perjudica, que van en contra als drets socials i a favor de la riquesa de només uns quants… (1%) i que no ens deixa mirar cap a cap altre costat!


La idea doncs, és col·locar un tub de 15 metres per tal que una persona hi pugui passar dreta pel seu interior i que sigui una mica transparent perquè no esdevingui massa claustrofòbic.


En el seu interior hi trobarem 4 espais dividits per cortines on hi haurà diferents cartells i pancartes escrites amb frases molt simples o amb imatges molt gràfiques que representin  situacions que estem visquent actualment i que tenen a veure amb els diferents punts del Manifest del Procés Constituent.


A la sortida d’aquest gran tub s’hi ubicarà un mirall gran on evidentment s’hi trobarà reflectida la imatge de la mateixa persona. Al damunt del mirall hi posarem un cartell on hi posi “A QUI AFECTA AIXÒ…?”.

Després d’aquest mirall s’hi bifurcaran dos camins… que es podrien marcar amb guix o amb alguna moqueta on un dels quals s’hi podria posar aquell 1% i l’altre el 99%. Al camí de la majoria, de la alternativa (99%) hi hauria tot de taules informatives amb cartells, informació i persones…les quals ja han començat a iniciar processos alternatius a l’actual (Banca ética, SomEnergia…) i finalment una taula informativa de la Campanya de la República Catalana del 99% amb gent informant del què és, escoltant les aportacions de les persones i animant-les a participar a les assemblees de Girona així com, també demanar (si ho consideren) l’adhesió a través de firmes. Caldria deixar molt clar que “A tu t’afecta… i per tant TU ets necessari per a generar CANVI!” donar aquest poder a les persones i la importància de que siguem molts per a poder aconseguir aquest 99% !!!

Vine i ajudem-nos tots a deixar de passar pel Tub!!  Assabenta't d'alternatives al Tub que s'ens imposa!!
Podem construir un pais diferent!!

En aquesta pàgina trobaràs detalls sobre l'activitat que estem muntant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada