divendres, 23 de maig del 2014

Roda de Premsa sobre el Multireferendum a Girona



El divendres 23 de maig a les 11 hores hem fet una roda de premsa en la que hem comunicat la nostra intenció de desobeir la prohibició del Multireferendum i montar les 20 taules que teniem previstes a totes les comarques de Girona.

Grup Local del Multireferendum de Comarques Gironines.

El dia 20 de Maig la Junta Electoral Central va fer pública la prohibició de celebrar el Multireferendum a Catalunya.
Aquesta prohibició te un caràcter polític que es disfressa amb arguments jurídics, sense fonaments al nostre parer.
Es diu que el MRF es una acció política que pot influir en els electors, quan cap pregunta del MRF esta relacionada amb la campanya electoral a les Europees i no hi ha posicionaments a favor de cap partit.
Es diu també que el MRF pot crear confusió en les votacions. Totalment erroni ja que tenin pensat posar les Meses de Vot a més de 100 m dels col.legis electorals, i no es vol fer cap actividad a prop d'ells. El nostre objectiu no es interferir en les eleccions. La resolució de la J.E.provincial de Girona reconeix en un document previ que no hi ha interferencia amb la LOREG i va donar el seu consentiment.
Per altra banda, el fet que partits com PP, PSOE, UPiD,VOX se hagin manifestat contraris al Multireferendum ens confirma les raons polítiques que han impulsat aquesta resolució denegatoria.
La resolució te dos causas molt relacionades entre elles: per una banda la creixent demanda ciutadana de més participació política i per una altra el caràcter cada cop més autoritari i restrictiu de l'actual sistema polític.
Aquesta prohibició dóna més sentit al mateix Multireferèndum, en tant que exercici de democràcia directa i en tant que projecte que qüestiona l'actual model polític obsolet. Ara més que mai, el multireferèndum s'ha de celebrar.
Per això el diumenge 25 de Maig montarem més de 300 Meses de Vot per tot el territori de Catalunya. Volem que quedi molt clar que no obeirem l'ordre de la JEC i que posarem totes aquestes taules de una manera pacífica i ferma.
Aixi mateix cridem en primer lloc a les institucions del nostre pais, Generalitat i Ajuntaments, per que donguin suport a aquest dret democratic bàsic que és la participació ciutadana a decidir directament sobre els temes que ens preocupen, al igual que estant recolzant el dret a decidir sobre la sobirania del país.
I en segon lloc, i més important, fem una crida a tota la ciutadania a participar en el Multireferendum. Cadascu en la mesura de les seves posibilitats, sigui anant a votar o com a membre d'una mesa electoral o simplement amb el recolçament de la presència física. Creiem que la democràcia la fem entre tots dia a dia amb la nostra participació.
El dia 25 de Maig es una bona ocasió.

florencio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada