divendres, 7 de març de 2014

Acta de l'assemblea del 4.03.14

ACTA  12ª. ASSEMBLEA PROCÉS CONSTITUENT GIRONA.
4-3-14, Centre Cívic Pont Major

  1. Qui modera i qui pren l’ acta
Modera Cristina Pérez i pren acta Montserrat Guanter

  1. Debat polític. Organitzat per Carina i Jean Pierre.
Presentació per part de’n Jean Pierre del llibre “la Via” del filòsof francés Edgard Morin, una persona d´ una certa edad però un pensament molt actual sobre la dificultat del món occidental per pensar el present i com tenim tendència a instalar-nos en la racionalitat. Malgrat tot la globalització ha creat estructures que creen tendencies a pensar que el món és la nostra patria. Una segona part presentada per la Carina tractava sobre la democràcia participativa que és necessària pero insuficient, i provoca en la gent un desinterés pels polítics, riscos de subrepresentativitat, riscos de líders populistes. També remarca que s’han de parlar els problemes planetaris en l àmbit local.
A continuació debat general del perquè no es participa més  en les manifestacions. Vàries respostes se’ns acudeixen també què és el que no fem be?. Comentaris varis sobre els posibles motius, com que no hem estat educats per ser lliures ni crítics, que ens falta cultura democrática o que no som prou solidaris. De totes maneres veiem que no sabem transmetre prou be el nostre missatge i quedem en participar i fer també més accions i esforçar-nos en donar-ho a coneixer també al mitjans de comunicació.

    3 .   Informacions.
a -- FSCAT Girona 2014.
La data és el 5-4-14 a la UdG, facultat de psicología. La nostra proposta és la de montar el TUB i posar parada amb tota la informació nostra i fulls d’adhessions. Queda aprobada l’acció i es farà una taula d´ horaris per apuntar-se.
Es comenta que el mateix dia hi ha una jornada de ponències sobre Europa A Barcelona.  La Mireia hi assistirà.

b—Ràdio Celrà
La Cristina i la Carina hi van anar i sembla que va quedar molt be. Encara no ens ha enviat el video, el responsable, en Lluís,pero ho farà. . Ens ofereix una hora cada setmana per si la volem utilitzar.És una ràdio local però que treballa en xarxa amb d’altres ràdios locals i es passen les informacions. També podem demanar col·laboracions a altres persones que ens puguin interessar. Si cal es pot gravar a casa i penjar-ho.

c—Multireferendum2014.

El procés començarà el 27-4-14 electrònicament i personalment el dia 25-5-14. La idea és posar taules a fora els col·legis electorals. Es faran 4 preguntes que no están encara concretades però sobre aquests temes: “Dret al referéndum vinculant per a les Iniciatives Legislatives Populars (ILP’s); “Cultius i aliments transgènics”; “Deute il·legítim”; “Control democràtic i directe de l’energia”.
El PC s’hi ha adherit. Proposta de Dolors Serra de preguntar si la Xarxa també s’hi adhereix i fem un grup de treball més ampli.
Mirem la pàgina multireferendum.cat. S’han de recollir 32.000€ per fer front a les infraestructures i encara falta molt.

d—Marxa a Madrid del 22 de març.
Es contracta BUS per anar a Madrid, surt el divendres nit i torna dissabte a la nit. Encara hi han places per apuntar-se. Es fa a travers de la Xarxa. Sabem que d’altres col·lectius hi van en tren. El lema bàsic és contra el deute i les retalladles. El PC ho recolza però no ho organitzem.
Hi hauran tres punts de trobada, sembla que la gent de Catalunya ha quedat de trobar-se al barri de San Blas.
Si el tema no es mou podriem avisar algú de l’organització per fer-nos una xerrada.
e—Continguts.
Hi han penjats els documents a la web del PCGirona. La Núria i la Cristina prepararan el tema del punt 7 (Reconversió ecològica de l’economia, expropiació i socialització de les empreses energètiques i sobirania alimentaria) per debatre en la propera assemblea.
f—Concentració suport expropiats per NOalaMAT
Dijous dia 6 concentració a Girona davant de la subdelegació del Gobierno, amb els exprropiats i en contra de la MAT.
g—TUP Girona
Florenci ens informa que properament hi haurà una jornada de debat.
  1. Avaluació del debat del 26 de febrer “Les esquerres davant la consulta”
Hi va haver una concurrència força important i la Mireia (que formava part de la taula per part del PC) va rebre bones vibracions de la gent de la taula i dels assistents. Comenta algunes preguntes.

  1. Mani 8 de març contra LLei Avortament.

Convoca la Xarxa de Dones de Girona, que es constitueixen aquest mateix dia,  i no va quedar massa clar si hi anàvem com a PC o no. El Grup Promotor ens va animar a fer una acció aquest dia en que quedés molt evident qui erem i ens va proposar uns lemes per portar a les pancartes.
Davant del dubte si seriem ben rebudes com a PC, decidim respectar els seus desitjos i anar-hi sense cartells del PC. La convocatoria és a les 12 a les Escales de la Catedral.

  1. Recolzament edició Revista Café amb llet.
Volen fer una tirada de 150.000 exemplars gratuïts i ells ja tenen una xarxa per fer la distribució. En tot cas nosaltres podem ajudar a fer difusió amb uns quants exemplars que ens reservin per nosaltres. Surt la primera edició el 14 d’abril. S’acorda no participar com a grup en el projecte i si individualment el que pugui repartir algunes revistes.
7. Revisió tasques de comunicación.
Florenci comenta la conveniència de que anem repartint-nos les tasques de comunicació (correu,google groups, blog, Twiter, Facebook, arxiu de documents del Drive) i recorda que hi han d’haver tres persones que tinguin les Claus.
S’ofereix la Laura Rubinat a partir d’abril, i també la Mireia Pecurul. Quedaran un dia per parlar d’aquest tema concret.
     8 .Data propera assemblea.
    La propera assemblea será el dijous dia 27 de març, el lloc falta confirmar-lo.
DARRERA INFORMACIÓ :
El Moviment Democràtic de Dones (res a veure amb la Xarxa de Dones de Girona), cada primer divendres de mes fa un acte reivindicatiu davant la subdelegació del Gobierno.

I fins aquí tots els temes tractats, finalitzant l’assemblea a les 21,50 h. del 4 de març de 2014.
Montserrat Guanter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada