divendres, 17 de gener de 2014

Acta 10a Assemblea Procés Constituent del Gironès

Dia 15 de gener de 2014
Hora 19 hores
Lloc CC Ter. Can Sunyer, 46


Assistents unes 14 persones.


1.- Modera Florencio, pren acta Carina.


Abans d'entrar en el segon punt de l'ordre del dia en Florenci planteja dedicar una estona a comentar la situació política actual. En Ramon fa una breu presentació i a continuació fem una roda de comentaris. Resum: Estem en un moment complicat, poques possibilitats d'al·liats polítics, objectiu: democràcia sense partits i sense sindicats. Opinions vàries, anar fent, aguantar, esperar i seguir el camí, desconfiança general i necessitat de crear consciència. Es tracte de trencar model actual. Finalment en Florenci toca tres punts importants: talls de corrent electrica a Argentina per la pèrdua de recursos naturals (crisi energètica i econòmica), corrupció Real, i el tema de Burgos. Buscar un sistema sense “acumulació de poder” i amb més participació. Donem per acabat aquest petit debat.


2.- Informacions diverses:
  • XDS La Dolors informa dels temes tractats en la reunió de la Xarxa pels Drets Socials: Moció d'ICV i CUP relativa a la penalització a pisos buits de la banca, i diverses mobilitzacions previstes: 1 de març, Marxa de la Dignitat Girona-Salt, 22 de març, marxa a Madrid i el 4 d'abril, Fòrum Social Català a Girona, un dissabte de debats intensos. S'informarà a mesura que es vagin concretant les accions.
  • CCPC Referent a la Comissió de Continguts del PC, la Cristina comenta que ens aniran passant els documents  per tal de debatre'ls en les assembles territorials i sectorials.
  • La propera reunió del  Grup Promotor (GP). 25 de gener de 2014. Tenim proposta del Pla de treball aprovat per Assemblea General i es continuarà treballant en les campanyes que es van aprovar:
- Deute
- Democràcia participativa.
Continuar treballant amb la campanya ja en marxa de “Construïm la República Catalana del 99%”.
Es proposa que en Rafel i la Dolors, vagin en representació de l'Assemblea de Girona a la reunió del GP del dia 25 de gener.


3. Assemblea del PC Catalunya el 22D a Sabadell.


Dels documents que van quedar pendents en l'AG a debatre a les Assemblees Territorials (AT), acordem comentar i si s'escau aprovar, el referent a la


3.a. Resolució política i perspectives electorals.
En Ramon fa una breu exposició del document i llegeix el darrer paràgraf. Hi ha diferents torns de paraules i s'enceta un debat interessant referent a la “relació” entre ANC i PC. Un participant a l'Assemblea planteja de fer la següent pregunta a la reunió del GP:
S'ha fet o es pensa fer alguna declaració de recolzament mutu entre ANC i el PC?
Hi ha diverses intervencions i s'exposen diferents punts de vista. S'acorda traslladar la qüestió al GP. Finalment s'aprova el document


3.b. Sense comentaris s'aprova el document sobre la Declaració contra la llei de l'abortament.


4. Aprovació del document de Resolució sobre la Consulta del 9N 2014.


Deixem per la propera Assemblea la discussió i debat sobre aquest document.5. Propostes pel proper debat/xerrada.

6. Properes activitats a Girona


En Rafael planteja una xerrada amb Agustí Bosch, tema: Llei electoral i democràcia participativa, es planteja pel dia 7 de febrer de 2014 i després de diverses propostes pel lloc i tipus de xerrada acordem que la Dolors serà la coordinadora d'aquesta activitat.


També es planteja una altra xerrada – col·loqui amb Xavier Díez, historiador. Pel dia 1 de febrer, sobre els Processos Constituents.  Serà a les 11 del mati i es proposa al CC de Sarria. Falta de confirmar. Aquest col.loqui tindrà un caràcter més informal que la xerrada del dia 7.


7. Data propera Assemblea
S'acorda convocar la propera Assemblea pel dia 11 de febrer de 2014 al Centre Cívic Pla de Palau.


A les 9.10 donem per acabada l'Assemblea.

---------------------------------

Nota.  Els documents de l'assemblea general del 22D estan en la Pàgina de Documents d'aquest blog (menú de la dreta).
Es necessitarà gent per organitzar el col.loqui del dia 1 i la xerrada del dia 7. Aquestes activitats tenen sentit si donem una amplia difusió. I si la ciutadania no s'entera del que fem no tindran aquesta informació i no podrem esperar més participació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada