dilluns, 16 de desembre del 2013

Acta 9 Assemblea del Procés Constituent del Gironès

Dia 10 de desembre de 2013
Hora 19 hores
Lloc CC Onyar Est a Vilaroja

Assistents unes 12 persones.


1.- Modera Dolors, pren acta Ramon.
2.- Informacions diverses:
  • Josep informa de la Trobada d'Unitat Popular del 30D. Al matí s'hi van fer com 20 debats simultanis molt participatius i a la tarda 3 debats més amplis. Interessant. Preparen una altra trobada pel mes de març.
  • Les informacions s'interrompen perquè a l'Assemblea assisteixen 5 o 6 persones noves i cal explicar el que hem anat fent i en quin estat es troben els diferents debats.
  • Dolors informa de la reunió de la Xarxa pels Drets Socials de Girona, especialment de la situació de la PAH.
  • S'aparca la informació de la comissió de continguts del PC per l'absència justificada de Cristina, que és qui hi va anar.
  • Florenci informa de la reunió del Grup Promotor: Pel que fa a l'anàlisi de la situació política, s'hi va coincidir en que es preveu, si no hi som ja, en un període d'inestabilitat política on cal que incidim amb la nostra línia de reclamar el dret a decidir quelcom més la independència. Informa de les mobilitzacions que s'estan fent contra els pressupostos antisocials del 2014 i també de la proposta del sindicat andalús SOC-SAT d'una marxa sobre Madrid la propera primavera.

3. Avaluació de la campanya de “Construïm la República Catalana del 99%) i activitats del 16N i 30N.
  • En tercer lloc es van valorar positivament les accions del 16N (assemblees simultànies) i 30N (accions descentralitzades). Pel que fa a possibles campanyes posteriors, cal rumiar-les bé, la qual cosa no es podia fer en aquella reunió. Hi ha un document d’avaluació de Girona a la pàgina de Activitats en marxa del Blog.

4.- Proposta de debats mensuals.
  • Es debat sobre la possibilitat d'organitzar debats mensuals amb persones expertes en diferents temes, alternant amb les assemblees. Surt també el debat sobre si dissabtes al matí o entre setmana i s'evidencia que ja tenim comprovat que les persones assistents són diferents en uns horaris i els altres i que haurem d'anar alternant. De moment es queda en preveure una sessió d'aquest estil per a la segona quinzena del mes de gener convidant a l'historiador Xavier Diez, membre del Procés a una exposició sobre processos constituents.  Es proposa com a data el dia 25 de gener de 2014.

5.- Al·legacions a les ponències de l'Assemblea General del 22:
  • Floren ens recorda les indicacions per assistir a l'Assemblea General del 22D. En concret, cal inscriure's per mig de l'Assemblea local. Rafael, que ha estat abans de començar l'assemblea però no s'hi ha pogut quedar, s'ha compromès a reservar autocar per si, entre nosaltres i la gent del Pla de l'Estany i potser la d'altres assemblees, anem unes 30 persones.
  • En relació al Reglament de     l'Assemblea, hi ha debat sobre si ha d'haver representativitat de les persones que hi assisteixen o si han d'actuar a nivell     individual. De moment s'accepta que a l'Assemblea cada persona parla per ella mateixa.
  • En relació a la proposta de Ramon     sobre Objectius pel proper 'curs', es coincideix en la segona part de l'escrit, en la necessitat que el PC acordi unes bases a tenir en     compte a l'hora d'anar al costat d'altres organitzacions o moviments, però no en el primer paràgraf introductori.
  • Es debat una proposta de Ferran, que no havia previst portar-la escrita. Es mostra crític amb el lema República 99% i es refereix a marcar objectius socials més     contundents. Com que el debat mostra que podria ser consensuada, quedem que la passarà per valorar si, abans de la data màxima, dia 18, hi estem d'acord o si la presenta a títol individual.
  • S'aprova la proposta de Florenci sobre la periodicitat de les reunions del Grup Promotor i altres.
  • Hi ha una altra proposta d'Elena     que la major part dels assistents no ha pogut veure. Per la seva     extensió i perquè ja ens fan fora del local, no la podem debatre.     Queda en l'aire què s'ha de fer al respecte.

6. Propera Assemblea Girona.  S’acorda pel dia 15 de gener a les 19 hores.
7. Altres punts.
  • Finalment, Dolors informa d'una campanya de reclamacions individuals sobre la pèrdua il·legal del poder adquisitiu de les pensions de gent jubilada. Per a les persones interessades, es passa el següent enllaç però qui estigui en situació de reclamar, “abans del 30 de desembre”, que es posi en contacte amb ProcesConstituentGirona@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada